četvrtak, 26. studenoga 2015.

Torta zimski san

torta zimski san



Sastojci za testo:

6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
prašak za pecivo
2 kašike kakaoa


Fil:

1 litar mleka
100g bele čokolade
4 kašike šećera
100 gr gustina
1 kašičica vanila ekstrata
250gr margarina
100g šećera
200ml slatke pavlake
Sirup:

1 šolja mleka
3 kašike šećera
1 kapućino karamel

Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom u jak šne pa dodati žumanca.

Dodati brašno i kakao pa peći na 180 stepeni.

Pečen i ohladjen biskvit preseći na 3 dela.

Ulupati omekšali margarin sa šećerom u prahu.

Pomešajte gustin sa čašom hladnog mleka.

Ostalo mleko staviti da provri, pa zakuvati smesu sa gustinom, dodajte belu čokoladu uz mešanje i ekstrat vanile, pa ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladi umiksirajte umućen margarin i umućenu slatku pavlaku.

Karamelizujte šećer pa nalijte mleko i kad se otopi dodajte kašućino.

Ovim sirupom isprskajte sve tri kore.

U kalup u kojem ste pekli kore stavite prvu, pa krem i tako do kraja.

Ohladite i dekorišite po želji pa poslužite.

0 komentari