četvrtak, 26. studenoga 2015.
Torta sa turskim keksom gotova za 30 minuta, a ukus fantastičan!
Sastojci:
2 paketa turskog keksa
300 gr mlevenog plazma keksa
600 gr kisele pavlake
500 ml slatke pavlake
250 ml šećera u prahu
( po želji se mogu dodavati orasi, lešnici, bademi, rendana čokolada )
Priprema:
Pavlaci dodati šećer i keks i izmutiti.
Ulupati slatku pavlaku, kao šlag za dekorisanje, malo čvršće ali ne previše.
Dodati 5 punih kašika masi sa keksom i opet promešati.
Ako dodajete neki sastojak sada dodajte.
Podeliti turski keks na 4 jednaka dela pa poredjati prvi sloj, naneti fil, pa sloj slatke pavlake i tako do kraja.
Lakše ke slagati u djuveč tepsiju jer se tako ne pomera keks koji nije potrebno umakati u mleko, otpustiće od fila.
Ako vam se učini da je fil redji i da će cureti popravite sa još keksa, ali ne bi trebalo, meni je mera bila taman.
Složite u djuveč tepsiju, stavite u frižider 2 – 3h i okrenete na tacnu, pa dekorišete šlagom.
To je to.
0 komentari