subota, 7. studenoga 2015.

ČOKOLADNA KEKS TORTA - moram priznati da je ovo najbolji fil za keks torte...



Omiljena torta mojih sinova… Srećom, vrlo jednostavna… Pored četiri muškarca u kući nemam baš mnogo vremena za kerefeke…
Sastojci
oko 800 gr pti ber keksa
7 jaja
280 gr šećera
100 gr čokolade za kuvanje
125 gr margarina


  125 gr maslaca
malo mleka za natapanje keksa
ukrasi po želji

Priprema
1.
Jaja (cela) i šećer staviti da se kuvaju na pari. (Ja to radim u loncu za mleko, sa duplim dnom, nema pečenja, šurenja i sl.). Neprestano mešati žicom. Kad počne da se zgušnjava, a to će biti čim para počne da šišti iz ventila, smesa će biti gusta i skuvana za 5 – 7 minuta. Dodati čokoladu izlomljenu što sitnije, skloniti sa vatre i mešati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se potpuno ohladi.
2.


  Mikserom dobro umutiti margarin i maslac, pa dodati čokoladnu masu.
3.
Ugrejati malo mleka, pa umakati kekse i slagati na tacnu. Premazati filom i slagati sve dok ima materijala. Ukrasiti po želji, glazurom, šlagom, čokoladnim ili šećernim mrvicama i sl. Ja sam rendala euroblok, jer ima lepe braon- bele pruge…

0 komentari