Torta nastala od omiljenog kolača Trostruki užitak. Dvije kreme, fini orahov biskvit i hrskava glazura... mmm
BISKVIT
5 bjelanjaka
prstohvat soli
170 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
3 žlice oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
KREMA
600 ml mlijeka
5 žumanjaka
200 g šećera
2 pudinga od vanilije
200 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
DORADA
150 ml mlijeka
5 žlica ruma
petit kekse
GLAZURA
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
čokoladne mrvice
Priprema
BISKVIT
1.
Bjelanjke s soli istući u čvrsti snijeg, dodati šećer. Dobro izmiksati.
Dodati ostale sastojke. Izmiješati.
2.
Uliti u namašćeni kalup. Ja sam koristila Ø 28 cm.
3.
Peći na laganoj temperaturi (ja pećem na 180 °C oko 20 min).
Probati čačkalicom. Ohladiti biskvit
Hladni biskvit preliti s 20 ml mlijeka u koje smo dodali 2 žlice ruma.
KREMA
1.
U malo mlijeka pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i pudingom. Ukuhati u preostalom mlijeku.
2.
Skuhati gustu kremu. Kuhati oko 5 min.
Ohladiti
3.
Margarin pjenasto izraditi i dodati kremu u njega.
4.
Dobro promiješati.
5.
Polovicu kreme premazati preko hladnog biskvita.
DORADA
1.
Petit kekse namočiti u mlijeko s rumom i poslagati po kremi.
2.
U preostalu kremu dodati otopljenu čokoladu.
3.
Dobro izmiješati s žutom kremom.
4.
Premazati preko keksa.
Staviti u hladnjak da se stegne.
GLAZURA
1.
Čokoladu otopiti s uljem i preliti preho kolača. Odmah posipati mrvicama.
Ostaviti da se ohladi te tek onda skinuti obruč s kalupa.
*Umjesto čokoladne glazure, može se posipati mljevenim orasima.
SAVJET
1.
Ukoliko želite umjesto torte napraviti kolač (ja obavezno radim za Božić), dodam još jedno jaje (bjelanjak u biskvit, žutanjak u kremu) i 30 g šećera, te pećem u velikom plehu (od električnog štednjaka) da mi ispadnu male kockice kojih se može narezati brdo.
Posluživanje
Dobro ohladiti i rezati oštrim nožem.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari