Nasmešite se i napravite ovaj ukusni ,,double cheese" rolat. Recept sam našla davno u nekom časopisu i već više od decenije ovo je predjelo koje se mora naći na svim slavljima u mojoj kući. Bez testa, brza priprema sa bezbroj kombinacija za fil, ovo je rolat koji svi vole
Sastojci
250g sira trapista
400g sitnog (sremskog) sira
100g pavlake
200g ili po ukusu šunke
2-3 kom ili više barene (kisele) paprike
Priprema
1.
Sir trapist stavite na aluminijumsku foliju pa sa tepsijom u rernu na 100C oko 10min dok se ne rastopi dovoljno da može da se oblikuje tj. dok ne dobijete masu sličnu ovoj na slici
2.
U međuvremenu naseckajte šunku i barenu kiselu papriku. Pomešajte sa sitnim sirom i pavlakom, da dobijete namaz.
Možete koristiti i neki tvrdi beli sir ako nemate sitni, samo onda ga dobro usitnite i dodajte više pavlake.
3.
Sir izvadite iz rerne i rastanjite na pravougaoni oblik.
4.
Namazom od šunke i belog sira nafilujte celu ,,koru" od trapista. Urolajte i uvite u foliju.
5.
Stavite rolat na tacnu pa u frižider da se ohladi i stegne oko 1-2h. Ako vam se žuri ;) može i u zamrzivač na pola sata.
Kad se ohladi rolatom je lako ‚‚rukovati", ne lomi se i lako se seče.
6.
Skinite foliju sa rolata, naravno :) i secite na parčiće debljine prsta.
Posluživanje
Što se tiče izbora belog sira za fil, bolji je neki jači, kiselkast sir, nikako blagi. U fil naravno možete staviti šta god želite i volite, ali papriku nemojte preskočiti jer baš ona daje neku posebnu notu ovom predjelu.
Dešavalo mi se u pripremi ovog rolata, dok nisam našla pravu vrstu sira, da kora puca ili da sir neće da se rastopi. Čak i ako ispuca može se urolati i pojesti, verujte ;)
Nemojte odustati, nađite svoj sir !
http://www.coolinarika.com/
0 komentari