subota, 19. prosinca 2015.

PIROŠKE




Moja splitska prija me molila da objavim ovaj recept, a njoj baš volim udovoljavat :))))
Sastojci
kvas
1 vrečica suhog kvasca
1,5 dl toplog mlijeka
mala žličica šećera
velika žlica glatkog brašna
tijesto

 
150 g kuhanog i propasiranog krumpira
50 g maslaca
350 g brašna
sol
2 žumanjka

nadjev
150 g prešane šunke
1 velika žlica vrhnja
malo soli

Priprema
1.

 
u toplo mlijeko staviti žlicu brašna, šećer i suhi kvasac
2.
ostaviti da se digne
3.
u zdjelu staviti ostale sastojke
4.
dodati dignuti kvas i zamijesiti tijesto
5.
ostaviti na toplom da se digne
6.
šunku narezati na sitne kockice
7.
dodati joj vrhnja i malo soli
8.
kad je tijesto dignuto razvaljati ga na malo više od pola centimetra debljine
9.
rezati četverokute približno 7×7 cm
10.
staviti nadjev na sredinu i dobro stisnuti krajeve da nadjev nebi izlazio kod pečenja
11.
oblikovati pirošku
12.
pržiti u vručem ulju desetak minuta

Posluživanje
recept je iz Vegetine kuharice “100 Vegeta specijaliteta”.
Evo Splićo moj, nek se barba veseli :))))

http://www.coolinarika.com/

0 komentari