utorak, 1. prosinca 2015.
SPLITSKA TORTA
Splitska je torta uistinu bogata tipičnim plodovima dalmatinskoga podneblja – orasima, smokvama, grožđicama…
Sastojci
Za tijesto:
150 g oraha
150 g smokava
150 g grožđica
3-4 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
9 bjelanjaka
9 žlica kristal šećera
Za kremu:
5 žumanjaka
5 žlica šećera u prahu
150 g maslaca
1 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Orahe, smokve i grožđice nasjeckajte i pomiješajte s brašnom. Dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka u koji ste pretkraj utukli šećer. Lagano izmiješajte i dobivenu smjesu stavite u namašćen pleh (veličine 35×40 cm).
2.
Pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohlađeno pečeno tijesto razrežite po duljini na tri jednako široka lista.
3.
Za kremu, žumanjke i šećer miješajući kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Ohlađenoj kremi dodajte pjenasto izmiješan maslac i ponovno dobro izmiješajte.
4.
Prvi i drugi list tijesta premažite pripremljenom kremom, složite jedan na drugi pa prekrijte trećim listom.
Posluživanje
Tako pripremljenu tortu dobro rashladite i ukrasite čokoladnim ukrasima.
Savjet
Prije premazivanja kremom, listove biskvita možete poškropiti otopinom maraskina ili ruma.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari