Sastojci
500 g tankih kora za pitu
3 jaja
1,5 šolja šećera
2 šolje jogurta
1 šolja ulja
1,5 šolja Pšeničnog grisa Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
i još:
po ukusu džem (kod mene od šljiva)
i šećer u prahu Dolcela
1 šolja = 200 ml
Priprema
1.
Pjenasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Sjediniti. Na radnu plohu staviti jednu koru; staviti par kašika smjese, pa premazati koru. Preko staviti drugu koru, premazati smjesom. Na drugu staviti treću, premazati, pa poklopiti četvrtom korom. Četvrtu koru premazati džemom od šljiva, pa zarolati. Na isti način pripremiti još 3 "rolata"! Pripremljene "rolate" redati u pleh, premazan uljem ili obložen papirom, pa pomoću četkice nanijeti tanak sloj smjese od jaja po površini. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 C, nekih 30 minuta. Pečenu pitu prohladiti, izrezati na parčad, posuti prah šećerom, pa poslužiti!
http://www.coolinarika.com/
0 komentari