utorak, 1. prosinca 2015.

Zabilježite ovaj super recept za KROFNE, jedino će vam on uvijek trebati!

Zabilježite ovaj super recept za KROFNE, jedino će vam on uvijek trebati!

Sastojci
    250 ml mlake mlacenice
    60 gr secera
    1 kesica kvasca
    60 ml tople vode
    700 gr brasna


      100 gr istopljenog putera
    3 jaja (velicina M)
    prstohvat soli
    djem,nutella..za punjenje
    ulje za przenje
    secer
Priprema

U zdjeli izmijesati mlacenicu,vodu,secer i kvasac i ostaviti 10 minuta.Dodati jaja,istopljen puter i izmijesati.Dodati brasno i so i mikserom sa nastavcima za tijesto mijesiti 7-10 minuta da se dobije elasticno,glatko i mekano tijesto.Pokriti krpom i ostaviti na toplo da se udupla.


  Naraslo tijesto istresti na brasnom posutu podlogu,razvaljati ga na 3mm debljine i casom promjera 8-10 cm vaditi krugove.Uzeti jedan krug,na sredinu staviti 1 kasicicu djema ili nutelle,ivice premazati mlijekom,poklopiti drugim krugom,pritisnuti ivice da se zalijepe i redati ih na papir posut sa malo brasna.Isto uraditi sa svim ostalim tijestom.Pokriti cistom krpom i ostaviti 45 min da narastu.
U serpi zagrijati ulje na 175°.Spustati krofne u ulje tako da vam onaj dio krofne koji je bio donji na papiru sada bude gore i prziti ih da dobiju zlatno zutu boju.gotove krofne kratko izvaditi na kuhinjski papir pa ih valjati u secer.
Izvor: Coolinarika.com

0 komentari