petak, 11. prosinca 2015.

MOJ SLANI ROLAT



Od svih slanih rolata za koje imam recept, ovaj mi je najdraži i najjednostavniji!

Sastojci
"Omlet"
1/4 l. mlijeka
70 gr. maslaca
70 gr. brašna
4 jaja

 
malo soli

Nadjev
3 dl. milerama
300 gr. sjeckane šunke (ili mortadele)
malo bijelog papra i soli
i još malo milerama i naribanog sira za preko

Priprema
1.
Prokuhati mlijeko sa maslacem i brašnom. Prohladiti. Dodati umućena jaja i sol. Peći u velikoj škrovadi na pek-papiru na 200°C oko 15 min. Mora ostati svijetlo. Dok je još vruće prebaciti na mokru krpu i uviti rolat. Dok se hladi pripremiti nadjev:
2.

 
Izmiješati sitno isjeckanu šunku (mortadelu) sa mileramom, začiniti.
3.
Rolat odmotati, nadjenuti i opet čvrsto zarolati.
4.
Premazati mileramom i posuti struganim sirom
5.
Dobro ohladiti u frižideru i rezati prst debele šnite
Posluživanje
Kao nadjev može se koristiti i francuska salata.

Dobar tek

http://www.coolinarika.com/

0 komentari