ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

HRSKAVA PILETINA SA MEDENIM PRELJEVOM.


Sastojci za 4 osobe: 4 veća pileća fileta/bijelo meso/prsa sol,papar/malo Pohanje: 150g Pšenično glatko brašno 1žlica ravna mljevenog đumbira 1/2žličice mljevenog muškatnog oraščića 1žličica nasjeckanog timijana 1žličica nasjeckane kadulje 1žličica Slatke paprike mljevene 1/2žličice kajenskog papra/opcionalno sol,papar 2 jaja 4 žlice vode Ostalo: 4 češnja češnjaka 1cup Meda cvjetnog 1/4cup soja umaka 1žličica Crnog papra mljevenog Ulje za prženje


Priprema 1. Stavite filete izmedu dva komada prozirne folije lagano ih potucite baticem za meso.Bilo bi dobro da komadi ostanu oko 1,5cm debeli.Lagano pososlite i popaprite. Pomijesajte brasno sa paprom,solju,paprikom,kajenskim ,dumbirom ,paprom,sitno nasjeckanom kaduljom i timijanom ,muskatnim orascicem.Sve dobro ,dobro promijesajte.Jaja izmijesajte sa vodom.

Stavite meso prvo u brasno sa zacinima pa u jaje pa opet u brasno pritiskajuci da se sve dobro zalijepi za njega. Zagrijte ulje u tavi ,stavite pohanu piletinu ,smanjite vatru na srednju pa filete pecite po 4 min. sa svake strane. Izvadite pustite da se ocijedi,na kuhinjskom papiru . 2. Umak: U tavicu stavite dvije zlice maslinovog ulja i protisnuti cesnjak zagrijavajte na srednjoj vatri ,pazite da vam cesnjak ne zagori tada to mozete baciti.Dodajte med ,soja umak i crni mljeveni papar pa kuhajte nekih 5 min. da se reducira i stvori fini umak.Kuhajte pazljivo jer to ce dosta pjeniti. 3. Prelijte gotove pohane slince sa finim umakom.

0 komentari