četvrtak, 15. listopada 2015.

Quesadilla (Meksicki specijalitet)

12009606_1223048994377229_5300255331854172156_n

Quesadilla (Meksicki specijalitet)

1 vezica mladog luka
1 komad pileci prsa
1 veca paprika
1 konzervica gljiva (mogu i svjeze)
so,biber i malo ljute paprike
8 tortila
malo putera
rendan sir

Zagrijat kucni rostilj ili tavu.

Proprzit luk,sitno sjeckanu piletinu i papriku sjecenu na kockice.

Dodajte gljive sjecene na listice,dodajte zacine i dinstajte.

Maknite sa peci da se fil prohladi.

Tortilu namazite sa jedne strane.

Namazanu stranu tortile stavite na rostilj ili u tavu.



Pospite sa malo vise rendanog sira.

Pospite pripremljenim filom.

Namazite i drugu tortilu pa namazani dio okrenite prema gore.

Malo zapecite,ako pecete u tavi okrenite da se i druga tortila zapece,

Isjecite na 4 djela i posluzite se.

0 komentari