utorak, 27. listopada 2015.
PUSLICE KOJE USPIJEVAJU SVIMA OD SADA ĆETE IH PRAVITI SAMO PO OVOM RECEPTU
SASTOJCI
• 1 bjelanjak
• 7 dkg šećera
• pol žličice cream of tartar ili mrvicu soli
PRIPREMA
Recept je stvarno jednostavan…po bjelanjku se doda 7 dkg šećera i dugo se ,dugo miksa
Tokom miksanja doda se pol žličice Cream of Tartar ili kako smo uvijek radili mrvicu soli
Kada je dobro, dobro izmiksano puslice se istiskuju ili špricom ili žlicom na lim obložen papirom za pečenje
S obzirom da ja nemam ventilacijsku pećnicu ja prilikom pečenja lagano odškrinem vrata pećnice drvenom kuhačom, stavim termostat na 90 °C i ostavim puslice da se suše jedan sat
Nakon sat vremena provjerim dal su gotove tj. dal su se iznutra osušile ,ugasim pećnicu i ostavim ih tako u odškrinutoj pećnici da se ohlade
Izvor: http://www.coolinarika.com
0 komentari