petak, 16. listopada 2015.

NAJJEDNOSTAVNIJE LAZANJE GOTOVE ZA POLA SATA: LAZANJE SA ŠUNKOM



Jednostavne, vrlo brzo se pripremaju, a jako sočne i ukusne !!!
 Sastojci
    oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije)
    400 g šunke
    300 g gaude (ili nekog vama omiljenog sira)
    150 + 50g za posip parmezana


      700 ml mlijeka
    5 žl brašna
    prstohvat vegete, soli, papra, muškantnog oraščića

Priprema
    1.
    Za bešamel u hladnon mlijeku razmutite brašno da bude bez grudica, dodajte sol, vegetu, papar i mušk. oraščića. Stavite na laganu vatru i mješajte pjenjačom.  Kad zakipi umijepajte onih 150 g parmezana.
    2.


      Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir. Redajte dok ne potrošite sastojke. Gornju koru premažite bešamelom i pospite sa još malo sira i s onih 50 g parmezana.
    3.
    Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Posluživanje
Najbolje paše uz zelenu salatu i čašicu crnog vina.
Recept sam vidjela u jednom časopisu.

0 komentari