petak, 16. listopada 2015.

NAJDOBRO SECER-PARE! KOLAC PRELIVEN SERBETOM, EM JE HRSKAV, EM SE TOPI U USTIMA. NAJBOLJI OVE VRSTE KOLACA KOJI SAM DOSAD PROBALA SA PREDIVNIM UKUSOM LIMUNA.



Traje vise dana i opet je isti ukus. Ako volite ove vrste kolaca, nemojte cekati, odmah ga napravite.
SASTOJCI
250gr margarina
1,5 soljica secera i prahu, /soljica oko 100ml/
2 jaja
1 kasika sok od limuna
1 vanilin secer
1/2 prasak za pecivo
1/2 kasicice sode bikarbone
3 soljice griza

 
5 soljice brasna

serbet:
800gr secera
800ml vode
1 limun nasecen na kriske

PRIPREMA
1.

 
Najpre ujednacimo smesu od margarina i secera, dodamo jaja, sok od limuna i promesamo.
Zatim dodamo griz, pecivo, sode bikarbone, vanilin secer i na kraju brasno. Umesimo testo od svih namirnica.
2.
Otkidamo od testa delove / velicine ping-pong liptice/ i sa obe ruke pravimo loptice koje malo spljostimo megu ruke. Regamo ih u pleh u kom smo stavili hartiju za pecenje.
3.
Kada se pleh napuni, premazemo umucenim jajetom, /ja sam zaboravila/i viljuskom ih saramo,/ bockamo 3-4 puta svaki kolacic, nezno, ne do dna/.
4.
Polovinu testa napravila sam u drugoj formi, kao na slici. I njih sam bockala viljuskom, kao na slici.
5.
Kolace pecemo na 180 stepeni dok blago ne porumene, Treba da ostanu svetle boje.
6.
Dok se kolaci hlade pravimo serbet. Ostavimo serbet da vrije 5min. Pred sam kraj dodamo nasecene kriske limuna.
7.
Hladne kolace prelijemo toplim / ne vrucim/ serbetom.
8.
Kad kolaci upiju deo serbeta okrenemo ih da i od te strane upiju serbet.
9.
Ohlagene, kad upiju serbet posluzimo ih sa kriskama limuna.

Posluživanje
Kad probate ovo secer-pare ne mozete stati na jedan kolacic... haha, pozelecete vise njih...
Tako je bilo nama, a nadam se da ce se isto ponoviti i sa vama... verujte neodoljivi su...

http://www.coolinarika.com/

0 komentari