četvrtak, 15. listopada 2015.

JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA BEZ TRUNKE BRAŠNA

chocolate-love-a40c92f8f6ee0c1859147f25019bdbf5_view_l


Jednostavno testo,bez trunke brasna, sa samo 4 sastojka , mekano, topi se u ustima zaista, sa prelepim ganache-om preko, ma super!
Sastojci

    ZA TESTO
    5 jaja
    150 g šećera
    2 kesice vanilin šećera
    125 g margarina
    250g cokolade (crne ,sto kvalitetnije to bolje)
    Za GANACHE


      500 ml slatke pavlake
    220 g crne cokolade
    2 kesice vanilin šećera
    Priprema
        1.
        Pecnicu zagrejte na 180 stepeni
        2.
        Belanca odvojite od zumanaca i umutite ih u cvrst sneg.Margarin zajedno sa cokoladom otopite na pari.Zumanca izmiksajte sa secerima,te dodajte margarin i cokoladu muteci najmanjom brzinom dok se ne sjedini.Na kraju kasikom lagano umesajte sneg od belanaca
        3.


          Stavite u nauljeni pleh,ili oblozen papirom za pecenje,i stavite u vec zagrejanu pecnicu.Pecite oko 20-25 minuta.
        4.
        Za ganache,stavite slatku pavlaku,vanilin secer, i cokoladu izlomljenu na kockice,na srednje jaku vatru dok ne provri.Kada provri ,sklonite sa strane i ostavite da se u potpunosti prohladi.
        5.
        Ohladjen kolac polijte ganache-om,i ostavite u frizider(najbolje preko noci) da se u potpunosti stegne.
        6.
        Prijatno!

0 komentari