četvrtak, 15. listopada 2015.

3 u 1: Čisti krv, snižava holesterol i topi salo



Cimet je jedan od najstarijih poznatih začina, spominje se već 2.800 godina pre nove ere, a prva zabeleška o cimetu dolazi iz stare Kine.



U narodnoj kineskoj medicini cimet ima reputaciju kao lek za prehladu i grip, a koristi se uz čaj i svež đumbir.

Pomaže i kod smetnji pri varenju (zbog sadržaja tiamina), revitalizuje živce i krv.

Ukoliko budete koristili napitak pripremljen po ovom receptu, zasigurno ćete brzo biti uvereni u njegove rezultate.

Uveče pred spavanje u 200 ml vode.

Uzmite jednu veću šolju i sipajte u nju dve kašičice cimeta i jednu veliku supenu kašiku meda.

Narendajte malo svježeg đumbira, oko jedne kafene kašičice.

Sipajte u šolju prokuhalu vodu.

Zatim dodajte tri kašike soka od limuna i poklopite šolju tanjirićem.
Nakon pola sata popijte pola šolje pre odlaska u krevet, a drugu polovinu popijte ujutru na prazan stomak.

dnevno.,rs


0 komentari