subota, 26. prosinca 2015.

REHRÜCKEN (SRNECA LEDJA)




Nama najomiljeniji coko desert,posebno se najmladjima svidjelo-ko jos moze odoljeti Cokoladi

SASTOJCI
90 g butera
170 g secera
6 zumanaca



2 velika kasike narandza soka
100 g brasna
50 g gustina
50 g kakaoa
100 g mljevenih oraha
6 bjelanaca

Za preliv
200 g mljecne cokolade
6 velike kasike tecne pavlake
badem za ukrasiti



PRIPREMA
Pripremiti kalup,uski,malo dugacki,otprilike 20cm,moze i drugog oblika po zelji.
Buter sa 60 g secera dobro izmiksati da se dobije saumasta masa.
Zumanca dodavati jedno po jedno,svako oko pola minute miksati,kao i sok od narandze.
Brasno pomjesati u posebnoj zdjeli zajedno sa orasima i kakaom.

Bjelanca u zasebnoj zdjeli sa ostalim secerom izraditi u snjeg masu,da bude dobro cvrsto.
Pa sad naizmjenicno dodati snjeg masu,kao i brasno masu vec umucenom buteru sa zumancima,izmjesati na srednjoj brzini toliko da se sve fino sjedini.

Kalup premazati sa buterom,posuti sa malo brasna,izruciti smjesu i peci kolac vec u zagrijanoj pecnici na 180°C 45 minuta.
Ostaviti kolac u kalupu da se ohladi,pa izruciti na uski,dugacki tanjir da se skroz ohladi.

Cokoladu i tecnu pavlaku  staviti u manju serpicu na stednjak,i sve mjesati na srednjoj temperaturi da se istopi,dobije fina tecna masa.
Premazati cjeli kolac sa coko masom,ukrasiti sa badem stapicima,ili po zelji.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari