Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.
Potrebni sastojci:
– 1 kg limuna
– 5-6 vezica peršuna
– 3 l vode
– 1 kesica sode bikarbone
Priprema:
Limun i peršun se kuvaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak.
Limun oprati najpre u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone. Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena.
Peršun zajedno sa stabljikom iseckati na sitnije komadiće. Limun zajedno sa korom sitno iseckati. Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode.
Kuvati na tihoj vatri dok se ne ukuva, 2-3 sata. Kada je skuvano, ocediti.
Trebalo bi otprilike da dobijete 1,5 l sirupa.
Pije se svako jutro, na prazan stomak, mera jedna puna čašica za rakiju.
Mera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.
(Espreso.rs / Dnevno.rs)
0 komentari