utorak, 1. prosinca 2015.
“NAPOLITANKE S ČOKOLADOM” – (oblatne) BOLJE OD KUPOVNOG KEKSA…
Jednostavne, brze, izdašne, za sve čokoladoljupce prava poslastica!
Sastojci:
35 dag margarina / maslaca
30 dag čokolade
35 dag šećera
3 vanilin šećera
4 jaja cijela
1 paket velikih OBLATNI od 200g
Priprema:
1.
Za lakše pregledavanje stisnite ikonicu –
kuhinjski prikaz, nalazi se ispod cijelog recepta!
Na laganu vatru staviti margarin da se topi u rajnglicu s debljim dnom.
U drugoj posudi izmiksati šećer, vanilin šećer i jaja u pjenastu izdašnu masu, smjesa mora narasti.
2.
U margarin koji lagano krčka, dodati čokoladu, otopiti.
Kada dodajete jaja s šećerom, posudu maknite s vatre
3.
Sjedinite pjenjačom – žicom.
4.
Kuhajte cca 3 minute, da se zgusne, na malo jačoj vatri.
5.
Kipućim filom filajte izdašno oblatne, svaki
kvadratić mora biti pun, file ima dovoljno,
može vam čak ostati žlica- dvije – fina je kao namaz.
6.
Gotove oblatne lagano stisnite, kao teret stavite jednu tacnu, nemojte pretjerati s težinom
7.
Toje to!
0 komentari