ponedjeljak, 30. studenoga 2015.
TORTA OD CRNE ČOKOLADE
Sastojci koji će vam biti potrebni su sledeći: - 180 g crne čokolade - 225 g putera - ½ šolje mleka - ¾ šolje vode - 3 kašičice instant kafe - 1 ¾ šolje šećera u prahu - 1 ½ šolje brašna - ¼ šolje kakaoa - 1 kesica praška za pecivo pomešana sa ¼ šolje brašna - 2 jajeta - 180 g čokolade - 1/3 šolje slatke pavlake
PRIPREMA: U loncu na srednjoj temperaturi rastopite 180 g crne čokolade, puter, mleko, vodu, kafu i šećer. Nakon što ste dobili kompaktnu smesu, sklonite je sa ringle i ostavite je da se ohladi oko pola sata. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, kakao, jaja i sve dobro izmešajte. Smesa će biti ređa, ali to ne treba da vas brine.
Pripremite kalup za tortu prečnika 22 cm i sipajte smesu u njega. Pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko sat i po vremena. Nakon što je izvadite iz rerne ostavite je da se potpuno ohladi, pre nego što je izvadite iz kalupa. Za to vreme pripremite preliv. Uzmite vatrostalnu posudu i sipajte u nju čokoaldu i slatku pavlaku. Stavite je u mikrotalasnu na dva minuta, promešajte pa još jednom vratite ukoliko se sastojci nisu sasvim rastopili. Na kraju prelijte tortu čokoladnim sirupom, ohladite je i služite.
0 komentari