srijeda, 25. studenoga 2015.

SOK OD POMORANDŽE I LIMUNA - veoma ukusan i zdrav sa sačuvanim vitaminima i bez ikakvih veštačkih dodataka i konzervansa.

Sok od pomorandže i limuna

Sastojci
1 kg pomorandže
1/2 kg limuna
1 kg šećera


  3 kesice limuntusa
1,5 l vode

Priprema
1.
U vrelu vodu sipajte malo sode bikarbone i ubacite cele pomorandže i limun. Ostavite da odstoji oko 1h kako bi se iz kora eliminisali eventualni ostaci prskanja. Nakon toga operite voće.
Polovini pomorandži oljuštite kore do mesa a polovini ostavite. To isto uradite i sa limunom. Sada svo voće sameljite u mašini za meso ili u blenderu. U samleveno voće sipajte polovinu vode, dodajte 1 limontus i ostavite da stoji nekoliko sati. Nakon tog vremena dobro procedite voće (najbolje kroz gazu).


  U ostatak vode dodajte šećer i pustite da provri. Sklonite sa vatre i dodajte proceđen sok i 2 limuntusa, dobro promešajte i punite, predhodno dobro oprane flaše.Sok tokom letnjih dana držite u frižideru a zimi na hladnom mestu.

Posluživanje
U čašu sipajte 1/3 soka (sirupa) i dopunite čašu običnom ili kiselom vodom. Ukoliko želite slađi sok onda sipajte 1/2 čaše sirupa a ostatak vode.

0 komentari