ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

PARIŠKI KOLAČ



Sastojci: KORE 500 g glatkog brašna 1 jaje 1.5 dl mlijeka 60 g šećera žlica sode bikarbone 150 g margarina KREMA 5 dl mlijeka 80 g brašna 280 g šećera 250 g margarina 1 vanil šećer 2 žlice kakaa

Priprema 1. Prvo pripremimo kore: Od svih sastojaka umiješati tijesto, podijeliti ga na 3 dijela i razvaljati kore veličine 35x30 cm. Peći na 200 stupnjeva oko 10 min (kad rubovi kore postanu malko smeđi, kora je gotova). * Prije nego što krenete valjati kore, ostaviti ih na barem pola sata u hladnjaku. 2. Odvojit malo hladnog mlijeka i pomiješati ga s brašnom tako da nema grudice. Ostatku mlijeka dodati 200 g šećera i staviti na vatru.Vatru smanjiti, a u kipuće mlijeko dodati prethodno razmućeno brašno i uz stalno miješanje skuhati gustu kremu. Ostaviti da se ohladi. 3. Margarin pjenasto istući s 80 g šećera. U dobro ohlađenu kremu (ona iz rethodnog koraka) dodati margarin i šećer. Podijeliti na 2 dijela. U jedan dio dodati kakao, a u drugi vanil šećer. 4. Slagati: kora, smeđa smjesa, kora, bijela smjesa, kora i glazura. Glazuru napravim tako da otopim 200 g čokolade s 3 žlice šećera i vode i 80 g margarina. Posluživanje Poslužiti u svim mogućim prilikama! ;)

0 komentari