subota, 7. studenoga 2015.

Neskvik torta

Prava dečija torta, obožavaće je, ali ni odrasli neće zostajati. Bogata kremom i tankim koricama biće pojedena u slast.


neskvik torta

Sastojci, peku se 3 ovakve kore:

3 belanca
3 kašike šećera
2 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna
Premaz:

100gr čokolade za kuvanje
40gr margarina
Krem I:

9 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
7 kašika neskvika
500ml mleka
1/3 margarina
4 kašike šećera u prahu, pune
Krem II:

400ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Ulupajte belanca sa šećerom u jak šne pa dodajte orahe i brašno i sve izmešajte.

Ispecite ovakve tri kore na 180 stepeni po 10-15 minuta u manjem kalupu od 23 cm.

Ulupajte margarin pa mu dodajte omekšalu čokoladu pa sve izmutite.

Razmutite žumanca sa šećerom, brašnom i neksvikom pa zakuvajte u preostalo mleko i ostavite da se skroz ohladi. Ulupajte penasto margarin sa šećerom pa dodajte ohladjenom kremu.

Ulupajte slatku pavlaku sa šećerom.

Na prvu koru namažite premaz od margarina i čokolade. Premažite tako sve tri kore.

Stavite prvu pa preko premaza stavite neskvik krem pa slatku pavlaku.

Tako uradite sa sve tri kore.

Okolo omažite sa ostatkom slatke pavlake i pospite neskvikom ili dekorišite nekim čoko mrvicama, po želji.

Prijatno.


0 komentari