srijeda, 25. studenoga 2015.

MILK KOCKE! ČOKOLADNE …. KREMASTE… TREBA LI JOŠ NEŠTO REĆI …


Sastojci
Kore
6 jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa

 
6 kaš. tople vode

Milk krem
1l mleka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu

Toping
200 g mlečne čokolade
5 kaš. mleka
4 kaš. šećera
150 g margarina

Priprema

 
Kore:
1.
Jaja umutiti sa šećerom.
2.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
3.
Dodati i vodu i sjediniti masu.
4.
Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
5.
Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6.
Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
7.
U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
8.
U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9.
Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
10.
Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari