srijeda, 25. studenoga 2015.

LIPINI DUPLO-ČOKOLADNI RASPUCANCI




Sastojci
Keksici/ 30 komada
75 grama tamne cokolade
60 grama maslaca
1 jaje
120 grama secera
120 grama brasna
1 zlicica praska za pecivo
1 zlica gorkog kakaa
i jos

 
bijela coklada za punjenje i preljev

Priprema
Otopiti cokoladu na laganoj temperaturi, ne smije zakuhati.
Maslac ostaviti na sobnoj temeraturi da dobro omeksa.
Jaje, secer i maslac miksati da se secer  vise ne osjeti. Pomijesati brasno, prosijani kakao i prasak za pecivo. Dodati prvoj smjesi zajedno sa cokoladom.

 
Ostaviti tijesto da miruje na hladnom oko 15 minuta. Zlicicom vaditi tijesta za keksice da dobijete 30 komada. Kockice cokolade presjeci na pola. Masu rukama oblikovati u krug i u sredinu staviti cokoladu ( ili cetvrtinu mekanog karamel bonbona, kao sto je to ucinila LIpa ). Dobro zatvoriti tijesto da cokolada ne moze iscuriti i oblikujte kuglicu. Postupak pravljenja je slican kao kad pravite knedle sa sljivama. Poslazite na pleh od pecnice, oblozen pek-papirom, ali ih dobro razmaknite jer se dosta rasire. Pekla sam ih u dvije ture.

Staviti ih peci u predhodno na 175 stupnjeva zagrijanu pecnicu. Peci ih 8-9 minuta, ni slucajno duze, presusit ce se. Kad ih izvadite iz pecnice jos su mekani i izgledaju kao nepeceni. Ostavite ih na plehu da se ohlade prije nego ih vadite van. Ako ih vadite vruce, raspast ce se.

Ca 30 grama bijele cokolade isjeckane na kockice, stavite u jednu malu vrecicu. Vrecici napravite cvor, zatvorite ju . Staviti cokladu da se topi u jos toploj, ali ne vrucoj pecnici. Otopljena je za 2 minute. Probajte prstima da li je jos tvda u sredini, ako je, jos malo ju vratite u pecnicu.  Sa ostrim skarama vrecici odsjecite vrlo malo vrha i prosarajte cokoladom preko keksica. A mozete i kao Lipa polovine keksa umakati u cokoladu. Pustiti da se glazura dobro stisne.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari