
Odlicne rolnice! Posluzite ih uz meso ili kao samostalno jelo..
SASTOJCI
12 kom kuhanih lazanja
500 g smrznutog spinata
475 g ricotte
1 veliko jaje
50 g ribanog sira
sol i papar po ukusu
oko 600 ml umaka za spagete (ili pasirane rajcice)
i jos dodatno sira za posip
PRIRPEMA
Spinat odmrznite i dobro ocijedite.
Izmijesajte ga sa ricottom, jajem, naribanim sirom te zacinite sa soli i paprom.
Pripremite dublji pleh za pecenje dimenzija 20x30 cm. Sipajte pola staklenke umaka za spagete.
Listove lazanja stavite na radnu povrsinu, najbolje na papir za pecenje i na svaku stavite po 2 zlice nadjeva od spinata. Nemojte razmazati nadjev preko cijelog lista, ostavite krajeve otprilike 2 cm nepremazane.
Lazanje zarolajte i slazite u pripremljeni pleh.
Svaku rolnicu premazite preostalim umakom i pospite naribanim sirom.
Pleh prekrijte folijom i pecite oko 40 minuta na 175C dok se sir ne otopi.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari