srijeda, 25. studenoga 2015.

BRZI RUČAK: TOPLI SENDVIŠI MOG DJETINSTVA GOTOVI ZA 20 MINUTA



Ovaj recept je radila moja mama, i to su prvi topli sendviči koje pamtim, i još uvijek su mi naj draži. Zaboravite tostere, ovo je prava stvar!!
Sastojci
      2-3 dana stari kruh koliko stane na pleh
     1 jaje
     15 dag šunke
      malo pršuta (po želji)
     10 dag sira, najbolje tilzita jer nije jako mastan
     1 čašica jogurta

      1 žlica vrhnja (po želji)
     žličica Vegete
     malo soli
      origano
      peršun
      malo mlijeka za kruh (pola dubokog tanjura za juhu)

Priprema

    Upalite pećnicu na 200*C
    Pomiješajte sve sastojke osim mlijeka.
    Namastite pleh i kriške kruha s jedne strane lagano umočite u mlijeko. Tu polovicu stavite s donje strane. Filu ravnomjerno raspodijelite na sve kriške i stavite peći 10ak minuta, dok se jaja ne ispeku.
Posluživanje

 Najbolje je jesti vruće premda su i hladni fini, uz jogurt za večeru ili doručak ili same, a mi ih znamo jesti kao prilog mahunama, tikvicama i ostalim čušpajzima.
Ne moram naglasiti da to nestane u roku od 15 minuta ;-)
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari