subota, 17. listopada 2015.

TORTA OD KISALE PAVLAKE BEZ PEČENJA ZA 20 MINUTA



Jednostavnija i ukiusnija ne može biti... Ne treba vam ni šlag fix, ni želatin...
Sastojci
    45 komada lady fingers (bebi piškota)
    1l kisele pavlake/ vrhnja
    250gr kristal šećera
    1 kesica vanilin šećera
    oko 600gr crvenog voća (ili vama omiljenog)
    250-500ml slatke pavlake
    ili


      2-3 kesice šlaga (+mleko)
Priprema
    1.
    Kiselu pavlaku i kristal šećer + vanilin šećer mutiti mikserom dok se kristal šećer ne otopi. GOTOVO.
    Na četvrtastu tacnu poslažite 15 bebi piškota, pa stavite obruč. U mom slučaju je to bio home-made (od kartona i folije), jer nigde nisam našla četvrtasti obruč, ne znam ni da li postoji :)
    2.
    Svaku piškotu, kafenom kašičicom preliti slatkom vodom (prokuvala sam 2dcl vode sa 5 kašika šećera i ohladila).
    3.
    Stavite pola "kiselog" krema i pobacajte voće, u mom slučaju su bile maline.
    Zatim opet red piškota (ne zaboravite da ih prelijete slatkom vodom, kako bi posle bile sočne), preostalu polovinu "kiselog" krema i ostatak voća.


      Završite sa redom piškota (preostalih 15 komada) posipajući ih pažljivo slatkom vodom. Nemojte preterivati, kafena kašičica je sasvim dovoljna po piškoti.
    Torta je gotova. Stavite je u frižider na najmanje 12h.
    4.
    Skinite obrič i ukrasite tortu sa 500ml slatke pavlake.
    Savet
    *Ovu tortu možete praviti i kao kolač- slažite ga u tepsiju i ukrasite sa 250ml slatke pavlake.
    *Ova torta/ kolač je odličan i sa ananasom iz konzerve. Ananas dobro ocedite, a sok iskoristite za natapanje piškota.
www.coolinarika.com

0 komentari