utorak, 27. listopada 2015.
Meke...mirisne buhtlice !
Sastojci 6 osoba
Kvas 2 svježa kvasca, 2 dcl. mlijeka, 1 žl. šečera
Suhi sastojci Pšenično glatko brašno Podravka 750gr, prašak za pecivo, 120gr. šečera , aroma citrone, malo soli (prstohvat)
Ostali sastojci jogurt (180gr), ulje 1,5dcl
Premazivanje ulje, žumanjce, šečer u prahu
Priprema
1.
Svježi kvasac, razmrviti u toplom mlijeku, dodati malo šečera. Pustiti da se zapjeni.
2.
Brašno, izmješati sa praškom za pecivo, dodati šećer, aromu citrone, malo soli.
3.
Zapjenjeni kvasac, staviti posudu sa brašnom, dodati jogurt, ulje.
4.
Sve zamjesiti, te dodati još brašna prema potrebi. (dok se tijesto ne lijepi za ruke).
5.
odmah raditi kuglice iste veličine i svaku malo valjkom razvući, staviti pekmez u sredinu, primit krajeve tijesta, stisnuti i zavrnuti. Ostatak tijesta otkinuti. zavrnuti dio stavljati na tepsiju.
6.
Preliti uljem svaku, i na toplom ostaviti da se diže cca 30 min. Neposredno prije stavljanja u pečnicu namazati ih žumanjcem ( u koji ste stavili malo šečera u prahu). Staviti peći na 200 – 20 min!
Posluživanje
Neka Vam je u slast…
0 komentari