utorak, 27. listopada 2015.
Crno-bijeli pametni kolač
Sastojci
8 jaja
300 grama šećera
10 žlica Pšenično glatko brašno Podravka
2 vrećice Vanilin šećer Dolcela
1 l mlijeka
250 grama maslaca ili margarina
100 grama čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom,dodajte rastopljeni i ohlađeni margarin. Pomalo dodavajte prosijano brašno i mlijeko. Smjesu podjelite na dva dijela.
2.
U jedan dio dodajte rastopljenu čokoladu.
3.
U bijeli dio dodajte izmiksani snijeg od bjelanjaka. Sve lagano žlicom promješajte.
4.
Izlijte u protvan 20×30 cm koji ste namastili i posipali brašnom.
5.
Dio sa čokoladom polako šarajte po smjesi u protvanu.
Stavite peći sat vremena na 165 stupnjeva.
0 komentari