nedjelja, 18. listopada 2015.

* BOZICNI SLATKI HLEB *

1411200032-700x350

Potrebno:

80 g maslaca
120 g šećera
2 jajeta
100 g kisele pavlake
150 g brašna
½ praška za pecivo
50 g brusnica
50 g lešnika
1 ravna kašika kakaa

Maslac i šećer izmiksati, a zatim dodati jedno a onda i drugo jaje neprestano muteći. Dodati kiselu pavlaku, a onda i brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo. U umućenu smesu na kraju staviti brusnice i sitno iseckani lešnik. Smesu podeliti na dva jednaka dela. U jednu polovinu staviti kakao i promešati da se smesa ujednači.

Božićni slatki hleb

Kalup veličine 10 x 20 cm podmazati maslacem i posuti brašnom. Naizmenično sipati obe smese. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 55-60 minuta. Pečeni kolač ostaviti 10 minuta u kalupu zatim ga izvaditi i ostaviti na žici da se skroz ohladi, a onda, presluženja posuti šećerom u prahu.

Božićni slatki hleb

0 komentari