
SASTOJCI
ZA TJESTO:
600-700g brasna(mekog)
1 supena kasika soli
1 supena kasika ulja
mlake vode (zavisi koliko pokupi brasno)
Nadjev:
500g krompira
1supena kasika ulja
1 manja kasika soli
1manja kasika crnog bibera
1glavica crnoga luka
Za premazivanje tjesta :
150g putra
100ml ulja
PRIPREMA
1. Zamjesiti tjesto od sastojka navedenih za tjesto u dvije jufke i premazati ga malo sa uljem ,ostaviti da odmara 30min.
2. Dok tjesto odmara pripremiti krompir ... Oljustiti ga oprati i isjeci na kockice sitno ...
tako i sa lukom uraditi isjeckati sitno posoliti pobiberiti i pouljiti sve zajedno promjesati ...
3. U maloj serpici rastopiti puter i dodati mu ulje .
4. Na pobrasnjenom stolu staviti tjesto i oglagijom razvuc .
5. Zatim jufku pomastite uljem i puterom ,koje ste predhodno rastopili
6. I razvlaciti jufku sa rukama po stolu koliko got ona moze to da podnese .
7. Sa strana stavljati nadjev od krompira .
8. preklopiti sa obje strane ,pomastiti sa puterom i uljem na preklopljene strane.
9. I pomocu carsafa zamotati sa obje starne .
10. Smotati je u podmazanoj tepsiji ,tako uraditi i sa drugom jufkom .
11. Peci pitu u dobro zagrejanoj pecnici na 220°
12. Kada bude gotova ostavite je malo da se odmori ,pokriti je cistom salvetom .
Posluživanje
Sluziti je uz casu jogurta ,mljeka ili ti ko sta voli !!!
Izvor: coolinarika.com
0 komentari