subota, 31. listopada 2015.

AH TA PITA .....VOLIM JE LUDO LUDO !!! KROMPIRUSA NA MOJ NAČIN!




SASTOJCI
ZA TJESTO:
600-700g brasna(mekog)
1 supena kasika soli
1 supena kasika ulja
mlake vode (zavisi koliko pokupi brasno)


 

Nadjev:
500g krompira
1supena kasika ulja
1 manja kasika soli
1manja kasika crnog bibera
1glavica crnoga luka


 

Za premazivanje tjesta :
150g putra
100ml ulja

PRIPREMA
1. Zamjesiti tjesto od sastojka navedenih za tjesto u dvije jufke i premazati ga malo sa uljem ,ostaviti da odmara 30min.

2. Dok tjesto odmara pripremiti krompir ... Oljustiti ga oprati i isjeci na kockice sitno ...
tako i sa lukom uraditi isjeckati sitno posoliti pobiberiti i pouljiti sve zajedno promjesati ...

3. U maloj serpici rastopiti puter i dodati mu ulje .

4. Na pobrasnjenom stolu staviti tjesto i oglagijom razvuc .

5. Zatim jufku pomastite uljem i puterom ,koje ste predhodno rastopili

6. I razvlaciti jufku sa rukama po stolu koliko got ona moze to da podnese .

7. Sa strana stavljati nadjev od krompira .

8. preklopiti sa obje strane ,pomastiti sa puterom i uljem na preklopljene strane.

9. I pomocu carsafa zamotati sa obje starne .

10. Smotati je u podmazanoj tepsiji ,tako uraditi i sa drugom jufkom .

11. Peci pitu u dobro zagrejanoj pecnici na 220°

12. Kada bude gotova ostavite je malo da se odmori ,pokriti je cistom salvetom .

Posluživanje
Sluziti je uz casu jogurta ,mljeka ili ti ko sta voli !!!

Izvor: coolinarika.com

0 komentari