utorak, 29. prosinca 2015.

Čudotvorna dijeta koja topi masne naslage s trbuha

??????????????????????????????????????????????

Tom Venuto, profesionalni bodybuilder i osobni trener, tvorac je dijete zvučnog naziva Body fat solution odnosno dijete koja topi masne naslage. Dijeta ne nudi kratkoročna rješenja niti instant pristup, a sam autor ističe kako je mršavljenje zahtjevan proces, u kojem je motivacija za dugoročne promjene od neopisive važnosti.

Mentalni pristup gubitku masnog tkiva
Riječima Toma Venuta mršavljenje i gubitak masnih naslaga ne može se riješiti tek pomodnim dijetama i kratkoročnim fokusom na prehranu. Problem je puno složeniji i obuhvaća svaki dio vašeg života: od socijalne interakcije do emocionalnog zdravlja. Stoga je težište same dijete na mentalnom treningu – nizu tehnika i savjeta kako promijeniti mentalne navike i time prepoznati i izbjeći emocionalno prejedanje.

Primjerice, jedna od tehnika za reprogramiranje mentalnih obrazaca je svaki dan izdvojiti 5 do 15 minuta i zamišljati tijelo kakvo želite. Pritom nije dovoljno samo vizualizirati idealno tijelo već i razmišljati o svim koracima potrebnim da svoju želju ostvarite poput, primjerice, odlaska na vježbanje ili odbijanja nezdravog obroka u društvu.

Prvi princip dijete
Mentalni trening je prvi princip dijete. Preostalih četiri uključuje raznoliku prehranu, maksimiziranje metabolizma, izgradnju mišićne mase te podršku obitelji i bližnjih. Ipak, konkretnih prehrambenih smjernica nema nego se treba hraniti zdravorazumski i eventualno isključiti prerađene šećere iz obroka. Tjelovježba je važan dio dijete, a preporuka je što više inkorporirati treninge snage i kardiovježbi u rutinu.

Za kraj, Tom Venuto donosi savjete kako dugoročno održati postignutu tjelesnu masu, a jedan od savjeta je postaviti “dozvoljeno odstupanje” od 2 kilograma. Tog trenutka kada se udebljate 2 kilograma u odnosu na svoju postignutu idealnu težinu, vrijeme je da se ponovno aktivirate i što prije povratite svoju liniju.

Učlanite se u Mršavimo zajedno klub i uz pomoć nutricionista i fitness stručnjaka gubi kilogram tjedno bez gladovanja.

Prednosti dijete
Autor dijete je svjestan uloge koju emocije imaju na naš unos hrane, stoga donosi cijeli niz savjeta kako otkriti prave razloge pretjeranog unosa hrane i pokušati ih eliminirati. Pozitivan je i naglasak na motivaciju budući da je manjak predanosti i motivacije jedan od najčešćih razloga odustajanja od dijete. Dijeta ne demonizirane pojedine namirnice te naglašava važnost svakodnevne tjelovježbe.

Nedostaci dijete
Dijeta ne donosi konkretne informacije, niti strukturirani plan prehrane, što može predstavljati problem osobama kojima su nužne striktne smjernice. Nedostaje individualni pristup koji bi jamčio optimalne rezultate.

Primjer jelovnika
Doručak - kuhano jaje, tost
Međuobrok - orašasti plodovi
Ručak - salata od lisnatog povrća, piletina sa žara, slanutak, kukuruz, maslinovo ulje i aceto balsamico.
Večera - riba i krumpir pečeni u pećnici.

http://www.ljepotaizdravlje.hr/

0 komentari