ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

CAJNI KEKSICI! PRHKI I TAKO FINI!




Sastojci
350 g mekog brasna
300 g maslaca
100 g secera u prahu
1 vanilin secer
1 zumance
fini aromaticni pekmez

Priprema
1.
Umutiti omeksali maslac sa secerom i zumancetom , pa dodati brasno (testo bi trebalo da bude kao za princes krofne, pa maslac treba malo otopiti).
2.

 
Staviti u spric sa zvezdastim otvorom i na plehu od pecnice, preko masnog papira, istiskivati ruzice, puzice, vencice i sl.
3.
Peci na 180 C, paziti da ostanu svetle boje.
4.
Ohladjene keksice spajati finim pekmezom od jagoda ili marelica, posuti secerom u prahu ili poprskati rastopljenom cokoladom i uzivati uz soljicu caja…:)
5.

 
Priprema 1 -pre pecenja
Priprema 2 -ispeceni keksici
Posluživanje
Posebna napomena: TESTO ZAMESITI RUCNO, NE MIKSEROM …zahvaljujem Branki i Sjever na dragocenom savetu i iskustvu!:)))
Originalni receptic je iz kuvara “Kolaci i torte i druge poslastice” koji su napisali Svatova Poncova i Vladimir Horecki…toliko su fini i vrlo jednostavnii za pripremu da sma ih morala podeliti sa Vama.:)))

http://www.coolinarika.com/

0 komentari