nedjelja, 27. prosinca 2015.

Rolat pica za 30 minuta




Ovo je PIZA na drugi nacin ali fantasticno, treba probati!!!
Sastojci

Sastojci kao za standardnu pizzu

 0.50 kg kora za pite i gibanice
 2 dl pavlake
 250 gr sunke
 3 kom jaja
 400 gr sampinjona po zelji
 malo ulja




   250 gr kackavalja ili mozzarele
 200 gr kecapa ili paradajza pirea sa olivinim uljem
 po zelji origano i druge zacine
Priprema

Isecite šunkaricu na kockice. Izrendajte kackavalj ili mozzarelu na krupno, te marinirajte u megjuvremenu sampinjone. Napravite od jaja i pavlake homogenu smesu muteci ih u posudi, jer cete sa njom svaki put mazati kore.
Filovanje:
Stavite tri kore jednu na drugu. Gornju koru, prvo, premažite malom količinom smese od pavlake i jaja, a zatim polovinom kečapa.
Stavite jednu koru preko pa i nju premažite malom količinom smese od pavlake i jaja, a zatim je pospite rendanim sirom i prekrijte novom korom.



    I ovu koru premažite smesom od pavlake i jaja, rasporedite šunkaricu i prekrijte narednom korom. Postupak ponovite sa sampinjonima, sirom, i na kraju predzadnju koru premazite kecapom.
Filovane kore uvijte u rolat po duzoj strani kora.
Rolat premestite na podmazan pleh, premažite smesom od jaja i pavlake i pospite origanom.
Rolat će biti mnogo ukusniji ako ga, pre pečenja, ostavite jednu noć u frižideru.
Pecenja
Rolat pecite 30 min. na 200 stepeni C.
Ja sam licno stavila dva puta mozzarelu i bilo mmmm predivno.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari