ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Noćno ubrzanje metabolizma: Riješite se masnih naslaga i viška vode u tijelu!

med-recept

Mnogi već u ishrani koriste med koji je poznat kao zdrava i ljekovita namirnica, dok je cimet omiljeni začin u mnogim poslasticama, piše Lisa.rs.

Međutim, još uvijek je nedovoljno poznata magična kombinacija ovih sastojaka i njeno svojstvo da ubrzava metabolizam i pomaže pri skidanju viška kilograma.

Najvažniji element u djelovanju dijetalnog napitka od meda i cimeta je vrijeme primjene. Naime, polovina se pije pred spavanje, kada će ubrzati metabolizam, a druga ujutru na prazan stomak kada će snažno djelovati na krvotok i čitav organizam.

Sastojci:

- 2 velike kašike meda,
- 1 kašika cimeta,
- 250 ml vode

Priprema:

Prokuhajte vodu, prelijte preko cimeta, a kad se prohladi dodajte med i dobro izmješajte. Prvu polovinu popijte prije spavanja, a drugu ujutru prije obroka.

Drugi važan element mršavljenja u snu je i oslobađanje organizma od viška vode. Za ovu namjenu, najviše nutricionista preporučuje čaj od maslačka jer nema nikakvih negativnih efekata kakve mogu dati drugi diuretici.

Čaj od korijena maslačka priprema se tako što jednu kašičicu treba kratko prokuhati u 200 ml vode i ostaviti da stoji petnaestak minuta, pa procijediti i popiti.

Osim što djeluje kao diuretik, ovaj čaj ispira toksine iz organizma, poboljšava varenje i smanjuje nadutost.

Izvor: lisa.rs

0 komentari