
Osobama koje su na dijeti stručnjaci savjetuju da ne preskaču obroke. Ključ mršavljenja je u redovitosti i pridržavanju pravila.
Američki su stručnjaci proveli istraživanje na temelju kojega su došli do zanimljivih podataka o osobama koje su znatno izgubile kilograme.
Osim što su u istraživanju pratili što su ispitanici jeli, a što ne, posebna se pažnja posvetila tome kada su točno jeli. Stručnjaci su prema tome zaključili da je najbolje vrijeme za doručak oko 7 sati ujutro, ručati se preporučuje između 12.30 i 13 sati, a večerati između 18 i 18.30 sati.
Tri četvrtine osoba koje su sudjelovale u ovom istraživanju izjavile su da im je u mršavljenju pomoglo to što su jeli lakši doručak, ali su se počastili međuobrokom. Stručnjaci su složni da su najkritičniji sati za obrok između 18 i 22 sata kada je najteže izdržati bez hrane. Osobe koje su na dijeti upravo u to vrijeme dođu u iskušenje.
Ovo istraživanje zapravo potvrđuje i ranije savjete stručnjaka o tome da treba obilno doručkovati, umjereno ručati, a večer prilagoditi razini gladi koja ne bi trebala biti prevelika ako smo u međuvremenu pojeli i nekakav međuobrok (npr. voće).
Osobama koje su na dijeti stručnjaci savjetuju da ne preskaču obroke. Ključ mršavljenja je u redovitosti i pridržavanju pravila.
0 komentari