utorak, 24. studenoga 2015.
JABUČNO ČOKOLADNA FANTAZIJA - fantastičan spoj jabuke i čokolade
Sastojci
Tijesto:
5 jaja
2 dcl šećera
2 dcl ulja
250 g brašna
30 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
malo ruma
Krema:
3 jabuke
150 g šećera
1 dcl vode
3 žlice ruma
200 g margarina
100 g čokolade
Glazura od čokolade:
100 g čokolade
50 g margarina
2 žlice ulja
1.
Varijanta I:
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Pustiti da se ohladi i samljeti sa štapnim miserom ili u blenderu. Izmiješati margarin i dodati mu otopljenu čokoladu. U smjesu margarina i čokolade dodati izmiksane jabuke i izmrvljenu polovicu tijesta
2.
Varijanta II:
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke sa štapnim miserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati
3.
Donji dio tijesta vratiti u kalup i na njega staviti gotovu kremu.
Kolač preliti glazurom od čokolade.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari