nedjelja, 8. studenoga 2015.

ARGENTINSKI ĆEVAPI

Pola meso, pola krompir, fino začinjeno, oblikovano i pohovano. Za dodatnu dekoraciju nabodate na štapić za ražnjiće

Ekonomični ćevapi, krompir i meso a veoma ukusni. Uz prilog, preliv ili salatu idealan ručak.

argentinski cevap


Za ćevape:
300 gr mlevenog mesa
300 gr krompira
2 jajeta
biber, peršun, so i soda bikarbona
Za sos:
100ml neutralne pavlake
1 čen belog luka
peršun
100ml majoneza


Priprema ćevapa:
Krompir oprati i obariti. Obaren krompir prohladiti pa očistiti i izrendati na krupnijoj rešetki. Dodati mu meso, jedno jaje i jedno žumance.
Belance će vam ostati za pohovanje. Dodati na vrh noža sode bikarbone, so i biber pa smesu izmešati i lepo ujednačiti.
Oblikujte ćevape i ostavite u fižider da se malo stegnu. Pripremite smesu za pohovanje i ispohujte ćevape, mada i n emorate, lepo se peku i ne lepe se.
Priprema sosa: Izmešajte pavlaku, majonez, peršun i sitno iseckan, možete i izgnječen beli luk pa ostavite ga u frižider.

0 komentari