utorak, 27. listopada 2015.

Jedna prava dečija, rodjendanska torta - MUNCHMALLOW

Jedna dečija rodjendanska torta sa munchmallow keksićima, ali itekako je vole i odrasli. Ove su se kore sušile ali možete i lakše da je napravite tako što dodate orahe u koru i isšećete je 10 – 15 minuta na 200 stepeni. Nema bojazni da ne uspe.

munchmallow torta


Kore – 2 x po :
5 belanaca
5 kašika šećera
1 čep sirćeta
( 50 gr  mlevenih orasa i 2 kašike brašna ako ne sušite kore )
Fil:
700 ml mleka
10 žumanaca
3 pudinga od vanile
1 kaš  brašna
1 vanilin šećer
250 gr šećera
250 gr margarina
100 gr čokolade za kuvanje
Još:
20 kom. munchmallow-a


Priprema:
Zagrejati rernu na 120 stepeni ako sušite ili na 200 ako pečete kore.
Ulupati belanca pa dodavati šećer uz mućenje, na kraju sirće i sve istresti u obložen pleh i staviti da se suši kora sat vremena.
Ako pečete onda ulupati belanca pa dodavati šećer i mutiti. Kada se dobije jak šne dodati brašno i mlevene orahe, sjediniti, istresti u obložen pleh i peći 10 – 15 minuta.
Ponoviti postupak još jednom.
Pomešati žumanca, puding i brašno, kao i šećer sa malo hladnog mleka i razmutiti da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati kad provri razmućenu masu i mešati dok se ne zgusne.
Ohladiti pa ulupati margarin i dodati mu ohladjen fil i izmutiti.
Munchmallow odvojiti od keksića, korice i te keksiće izmrviti trećinu, druga trećina je čisto žuta a u treću otopiti čokoladu i dodati. Na koru naneti fil sa mrvicama pa munchmallow, drugi fil, koru, pa čokoladni fil i dekorisati po želji.
Ohladiti pa poslužiti.

0 komentari