nedjelja, 25. listopada 2015.

GULAŠ ZA GURMANE



Tražite li praktično jelo kojim možete nahraniti društvance od šestorice gurmana, zaustavite se na receptu za gulaš. Malo sjeckanja, malo prženja i pirjanja, a zatim neka se kuha do samoga finala.

SASTOJCI
500 g svinjetine bez kosti
500 g teletine bez kosti
50 ml ulja
200 g luka
80 g mrkve


 

2 žlice Vegete
½ žličice suhog timijana
1 žličica kima
1 ljuta papričica
500 g krumpira
1 list Lovor sušeni Podravka


 

2 češnja češnjaka
200 ml Passate Podravka
300 g Smeđeg graha konzerviranog Podravka
50 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina

PRIPREMA
1. Svinjetinu i teletinu narežite na kockice i popecite na zagrijanom ulju.

2. Dodajte nasjeckani luk, mrkvu narezanu na kolutiće, Vegetu, timijan, kim i ljutu papričicu. Pirjajte podlijevajući vodom oko 40 minuta.

3. Nakon toga umiješajte krumpir narezan na kocke, list lovora, nasjeckani češnjak, passatu i podlijte s dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu.

4. Na kraju umiješajte kuhani grah, vino i Gussnel, kojeg ste prethodno razmutili u malo vode.

5. U gulaš dodajte još toliko vode da dobijete željenu gustoću.

Posluživanje
Kratko prokuhajte, pospite peršinom i poslužite.

Savjet
Ovaj gulaš možete pripremiti na isti način s mesom divljači.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari