subota, 7. studenoga 2015.
KIFLICE SA SIROM!
Zamamni miris i okus dizanog tijesta obogaćen sirom oživljava tradiciju starinskih slavonskih kuhinja u kojima je tijesto sa germom bilo sastojak i svečanih i svakodnevnih zalogaja
SASTOJCI
tijesto
3 dl mlijeka
2 žumanjka
1 žlica šećera
žličica soli
50 g maslaca
20 g kvasca
brašno
nadjev od sira
30 dkg svježeg sira
1 jaje
1 vanilija šećer
3 žlice šećera
korica limuna (po volji)
PRIPREMA
1.
tijesto
napraviti kvas
zamijesiti mekano tijesto od svih sastojaka
nakon što je tijesto udvostručilo volumen
razvaljajte ga na debljinu 1/2 do 1 cm izrežite na kvadrate 10×10 cm
po dijagonali svakog kvadrata stavite žlicu sira, kvadrate zarežite na
nasuprotnim vrhovima i oblikujte u kiflicu provlačeći nasuprotni vrh kroz prorez
premažite umućenim žumanjkom i pecite na 190 stupnjeva do zlatnožute boje
2.
nadjev od sira:
u 30 dkg dobro ocijeđenog sira umiješati žumanjak, vanilija šećer, šećera
po volji (2 – 3 žlice) i malo soli
sjediniti da bude bez grudica, nadjev se može aromatizirati i koricom limuna
Posluživanje
kiflice mogu biti slane – tada izostaviti šećer u nadjevu a odozgo posuti zrnima kima, maka i slično
http://www.coolinarika.com/
0 komentari